18 september 2017

“Merkt u ook dat online pesten in de klas een steeds grotere rol speelt?”

Deze week is het de nationale ‘Week Tegen Pesten’ (van 18-22 september 2017). Dit jaar staat het thema ‘online pesten’ centraal.

Voor leerlingen is online pesten vaak hetzelfde als pesten. Bij online pesten gaat het om schelden, uitsluiten en vervelende teksten en/of foto’s plaatsen. Ook sexting, dreigmails en vervelende what’s app berichten vallen hieronder. Een groot verschil met pesten is het feit dat je online anoniem kan blijven.

 Centrum 16•22 heeft een project ‘@internet’ van vijf bijeenkomsten. Vanwege de nationale ‘Week Tegen Pesten’ willen wij een aantal scholen eenmalig een gratis les over online pesten aanbieden. Deze les is specifiek voor leerlingen uit groep 6,7 of 8 en duurt een uur.

Wees er snel bij want deze les is slechts voor een beperkt aantal groepen beschikbaar. Aanmelden kan vanaf nu via: info@centrum1622.nl

 Uiteraard is het mogelijk dat Centrum 16•22 meerdere lessen over mediawijsheid verzorgt bij u op school. Ook een ouderbijeenkomst over dit onderwerp is mogelijk. De mogelijkheden voor de leerlingen en/of ouders kunt u bespreken met een van onze vormingswerkers. Meer informatie over dit project: vind u op onze website: http://www.centrum1622.nl/projecten/internet