2 december 2019

“Stel je voor, je komt bij de bakker en je ziet allemaal mooie, warme, lekkere muffins op de toonbank staan. Je gaat deze niet zomaar pakken toch, want je weet je moet ze eerst kopen. Hetzelfde geldt dus voor een meisje als zij schaars gekleed is. Het maakt niet uit hoe of wat ze aan heeft of hoe aantrekkelijk ze eruit ziet. Je hebt het recht niet om zomaar haar aan te raken!”

Dit is één van de momenten die ons het meest is bijgebleven tijdens het event #metoo afgelopen woensdag, 27 november 2019. Tijdens het onderdeel Discuss it van het event #metoo Jongeren aan het woord kwamen de reacties los op de stelling: Een meisje dat heel uitdagend gekleed gaat vraagt zelf om seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Nadat de studenten van de opleiding Dienstverlening op hun schoollocatie een workshop van ons hebben gevolgd kwamen 70 studenten woensdagochtend in theater De Vaillant in een quiz onder leiding van Farbod Moghaddam. #metoo situaties halen nog wel het nieuws, maar wat weten zij en vinden zij er van? Een deskundige jury met experts van Shop jeugd en GGD Haaglanden was aanwezig om punten te geven en kennis mee te geven. Er werd gesproken, veel gediscussieerd en gelachen.

We bedanken ROC Mondriaan, Raad voor de Kinderbescherming, Shop Den Haag, GGD Haaglanden en Fonds 1818 voor medewerking en financiering.

Klik hier voor artikel #metoo: ‘Waar ligt de grens? Praat erover!’ uit het Fonds 1818 magazine