19 juni 2013

Donderdag 20 juni 2013 vond de presentatie plaats van het allernieuwste lespakket van Centrum 16•22: MIJ jr. ons eerste digitale lespakket.
Leerlingen (Amber, Jesse, Renate, Cachelle en Kim) van de Oranje school presenteerden het pakket door kort de inhoud van de lessen te vertellen. Ze vertelden niet alleen wat ze gedaan hadden- Ze deden ook opdrachten voor die ze met de klas hadden gedaan tijdens het project. Amber leidde de discussie over de stelling ‘Hoe meer vrienden je hebt op Facebook, hoe populairder je bent’. Renate en Cachelle lieten het digitale plakboek zien. Het digitale plakboek is een belangrijk onderdeel van het project.
Leerlingen krijgen hun eigen inlogcode om van alles over hun identiteit in te vullen. Maar, het digitale plakboek gaat niet alleen over jezelf. Je vult ook dingen in van je klasgenoten en wanneer iedereen het heeft ingevuld, heb je een digitale plakboek van de hele klas! Een infographic laat zien wat de gegevens zijn van de klas.
Er waren mensen uitgenodigd van verschillende soorten Haagse scholen: het project is geschikt voor groep 7en 8 van het primaire onderwijs en voor de eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs. Nadat de (junior- dus: mini) cupcakes uitgedeeld werden was de presentatie afgelopen. Een gezellige, geslaagde middag
.

Op de website van de gemeente Den Haag kunt u onderstaand artikel lezen over deze presentatie:
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Leerlingen-ontdekken-hun-identiteit.htm