15 februari 2015

Voorlichting op tienerzwangerschappen richt zich meestal op meisjes. De Toolbox ‘Jong Vader’ is een nieuw lespakket en is bedoeld voor jongens in de leeftijd 15 tot 18 jaar. Het nieuw ontwikkelde lespakket richt zich op potentiële tienervaders. 

In twee lessen van 50 minuten worden jongens geprikkeld om bewust na te denken over de vraag of ze vader willen worden. Ze staan stil bij hun verantwoordelijkheden en de gevolgen voor hun toekomst indien zij op tienerleeftijd vader zouden worden.

Met veel aandacht is deToolbox ‘Jong Vader’ afgelopen donderdag gelanceerd op het ROC Mondriaan Tinwerf te Den Haag.

De Toolbox bestaat uit de Film ‘Jong Vader’, waarin twee jonge tienervaders en een tienermoeder vertellen over hun ervaring met het onverwacht krijgen van een kind.
Bij de film hoort een uitgebreide docentenhandleiding, met materialen om de twee lessen over jong vaderschap te kunnen geven.

Op woensdag 25 maart 2015 zullen de eerste exemplaren voor de speciale Symposium Actie prijs van € 50,00 worden verkocht tijdens het Mini Symposium dat in het kader van de ‘Maand van de Liefde’ en de ‘Week van de Lentekriebels’ wordt georganiseerd in Den Haag.

Tijdens dit gratis toegankelijke Mini Symposium komen docenten, jeugd- en jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers, groepswerkers uit de jeugdgezondheidszorg, en andere professionals die betrokken zijn bij de seksuele vorming en voorlichting van jongeren in de leeftijd van 11 tot 23 jaar bij elkaar.

Naast het presenteren van de Toolkit ‘Jong Vader’ zal tijdens het Mini Symposium ingegaan worden op de vraag hoe je met kinderen en jongeren kunt praten over relaties en seksualiteit. Daarnaast zullen COC Haaglanden, Centrum 1622 en JIP Haaglanden workshops verzorgen rondom Seksuele diversiteit, Weerbaarheid, Sexting en Tienervaderschap.

Na het Mini Symposium kan de Toolbox ‘Jong Vader’ bij Centrum 16•22 worden besteld voor € 60,00.

Voor meer informatie over de Toolbox en het Mini Symposium: Centrum 16•22, Ben van Ardenne en Mirjam Klijnsmit.