31 maart 2015

Vorig jaar November werd ons preventieproject ‘Wat jij wil’, weerbaar tegen loverboys genomineerd voor de  European Crime Prevention Award ( weet u nog?) Helaas zijn we toen niet in de prijzen gevallen maar het heeft wel andere mooie plannen en dingen voortgebracht.

Zo zijn we met ons project opgevallen bij een hoogleraar uit Kopenhagen die  aldaar het vak ‘Prostitution and the Sex Trade in Europe’ geeft aan de Universiteit voor Amerikaanse studenten.

Zij vroegen ons afgelopen dinsdag 31 maart een presentatie te geven over het project met , indien mogelijk, een paar werkvormen. Samen met Lotte (onze stagiaire) heb ik deze middag voorbereid. Het programma was goed gevuld en viel ook goed in de smaak. Na een powerpoint met presentatie in het Engels, hebben we  het ‘ja/ nee’ gevoel gedaan met de studenten, de weerbaarheidtest, gevolgd door het grenzenspel. De studenten en ook de docenten werden erg enthousiast van de houdingsoefeningen die daarop volgden maar ook het complimentje dat ze op een kaartje op moesten schrijven en aan hun buurman of vrouw mochten geven werd gewaardeerd. Bij wijze van pre-afsluiter hebben we ons (Engels ondertitelde) korte filmpje over het project laten zien en we sloten af met nog een complimenten kaartje: iedereen mocht zichzelf een complimentje geven. Na nog wat vragen en applaus kreeg iedereen onze folder en de bekende sleutelhanger met het hartje

Al met al een middag om trots op te zijn, en wie weet waar dit nog allemaal toe gaat leiden…