Contactpersoon voor dit project:
Ben van Ardenne
Toolbox Jong Moeder
Dé manier om met meiden van 15 -18 in gesprek te gaan over moederschap.
Doelgroep: vanaf 16 jaar

Doel  van de Toolbox
De Toolbox is bedoeld ter preventie van (te) jong moederschap. De meiden leren weloverwogen keuzes maken ten aanzien van moederschap.

 Aanleiding
Voor Jongens is er een Toolbox Jong Vader, nu is er ook veel vraag naar een box voor meisjes. In ontwikkeling is er nu een Toolbox Jong Moeder ter preventie van jong moederschap.

Doelgroep
De Toolbox is gericht op meiden van 15-18 jaar. Binnen het onderwijs gericht op Praktijkscholen 5e klas, het MBO 1e /2e klas en binnen hulpverleninginstanties.

Inhoud  Toolbox
De Toolbox bestaat uit twee bijeenkomsten van minimaal  50 minuten met de volgende thema’s;

Bijeenkomst 1: Toekomstig moederschap.
Bijeenkomst 2: Preventie te jong moederschap.

Elke bijeenkomst begint met een film van Annelies Kruk, waarin drie jonge moeders aan het woord komen over het (onverwacht) krijgen van een kind. Met behulp van diverse werkvormen wordt dit thema verder uitgewerkt. Belangrijke onderwerpen zij; wanneer ben je er aan toe om een kind te krijgen, wat komt er allemaal bij kijken als ik een kind krijg/heb, hoe denk je over opvoeden wat zou je wel of niet doen.
De Toolbox biedt de mogelijkheid om een 3e bijeenkomst te organiseren gericht op meiden binnen jeugdinstellingen.

Lespakket & Training
Bij dit project hoort een lespakket met diverse projectmaterialen en een uitgebreide docentenhandleiding, inclusief een licentie-training (in overleg). Voor meer informatie over trainingen en workshops voor professionals kunt u contact opnemen met benvanardenne@centrum1622.nl.

De Toolbox Jong Moeder en Jong Vader zijn geschikt om gecombineerd te gebruiken.