Leren Coachen
Contactpersoon voor dit project:
Joyce Bikker
Leren coachen
Tweedaagse coachtraining
Doelgroep: vanaf 18 jaar

Sommige leerlingen (12-16 jaar) kunnen wel een klein duwtje in de rug gebruiken door een coach die naar hen luistert en dingen met hen onderneemt. Als coach beteken je echt iets voor Haagse leerlingen. Volg daarom de tweedaagse training tot coach!

Voor wie
Iedereen van 18-plus die naast werk of studie effectief jongeren wil leren coachen.

De praktijk
Gedurende twee dagen van zeven uur bereiden we je voor op het coachen van leerlingen. Deze leerlingen (verschillende niveaus) hebben met elkaar gemeen dat het even niet lekker loopt, thuis of op school. Ze hebben geen grote concrete problemen, maar misschien wel iets naars meegemaakt. Iemand die meedenkt, meehelpt en net iets vaker naar ze omkijkt kan net dat zetje geven dat nodig is om op het juiste spoor terecht te komen.
In twee dagen tijd leren wij je de basisvaardigheden om een goede jongerencoach te worden. Gesprekstechnieken, grenzen stellen zijn belangrijke onderwerpen, maar ook hoe het schoolsysteem werkt en wat jongeren van die leeftijd bezighoudt. We oefenen met praktijkcasussen en door middel van rollenspellen.
Voor de aanmelding voeren we eerst een gesprek om te onderzoeken of de verwachtingen van beide partijen overeenkomen. Bij een deelnemersaantal van tien, beginnen we met een training. Dan maken we ook de data bekend. Het is belangrijk om aan beide dagen van de training mee te doen.

Resultaten

  • Deelnemers hebben de basisvaardigheden coachen onder de knie.
  • Deelnemers kunnen een open en uitnodigend gesprek voeren.
  • Deelnemers weten wat hun eigen grenzen zijn en hoe zij die duidelijk kunnen bewaken en verwoorden.
  • Deelnemers kunnen de jongeren ondersteunen bij het helder maken van hun hulpvraag.
  • Deelnemers weten hoe zij praktisch aan de slag kunnen met jongeren (niet alleen praten).