Contactpersoon voor dit project:
Joyce Bikker
Oumnia training
Een vernieuwend educatief empowermentprogramma dat door en voor (moslim)moeders is ontwikkeld
Doelgroep: opvoeders

Doelgroep
opvoeders / moeders

Oumnia Works is een vernieuwend educatief empowermentprogramma dat door en voor (moslim)moeders is ontwikkeld. De interactieve training  wordt aan een groep  van 12-15 moeders  gegeven.

Aantal bijeenkomsten
De training bestaat uit zeven dagdelen. Het programma behandelt verschillende thema’s en reikt de moeders verschillende tools aan.

Doel
Het belangrijkste doel van Oumnia Works is moeders extra bagage meegeven om hun kind te helpen zich staande te houden in een maatschappij die hoge eisen  aan hen stelt. Veel (moslim)jongeren voelen zich niet erkend en niet gewaardeerd in de westerse samenleving. Zij zijn op zoek naar zichzelf. Tijdens de die zoektocht raken sommige jongeren zichzelf of de aansluiting met de samenleving kwijt. Dat kan ertoe leiden dat zij radicaliseren. Moeders zijn als geen ander in staat hun kind te beschermen tegen afglijden. Het programma Oumnia Works helpt hen daarbij

De praktijk
Het programma behandelt verschillende thema’s en reikt de moeders verschillende tools aan.
1. Introductiebijeenkomst
2. Educatief spel
3. Contact met je puber
4. Social media opvoeding
5. Waar vind ik hulp?
6. Identiteit & Burgerschap
7. Evaluatiebijeenkomst

Voor meer informatie: www.oumniaworks.nl

Gemeenten kunnen trainingen inkopen voor maatschappelijke organisaties, scholen of vrouwengroepen. Organisaties die graag een Oumnia Works-training willen volgen kunnen de helpdesk van Oumnia Works bellen  06 14427888  of mailen contact@oumniaworks.nl.